• Met liefde en zorg verpakt
  • Gratis verzenden vanaf € 125,-
  • Binnen drie werkdagen bezorgd
Home » Ken je eigenschappen van de stof Tencel?

Ken je eigenschappen van de stof Tencel?

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 23:40

Tencel stof: op dit moment is deze stof best populair binnen de fashion industrie.
Ook ik vind het belangrijk om deze producten aan te bieden mijn webshop, dus je vind ze hier bij Rebecca’s Lifestyle.


De vezel van de stof heeft duurzame voordelen en is ook lichtgewicht, zacht en erg comfortabel.
Dit is een win-win situatie voor de natuur! Laten we dat eens beter bekijken en de voordelen van de stof Tencel bekijken.

Ken je eigenschappen van de stof Tencel? Blog Rebecca's Lifestyle

Wat is Tencel stof?

Tencel de merknaam is van de vezel lyocell.
De stof is gemaakt van hout, in de meeste gevallen van Eucalyptusbomen.

Na het kappen, wordt eerst een nieuwe boom geplant, en wordt de boomschors eraf gehaald. De stammen die overblijven worden in kleine snippers gehakt. Deze snippers worden vervolgens met behulp van een oplosmiddel omgezet in een vloeistof. Het is namelijk te doen om de cellulose uit de houtsnippers. Deze vloeistof wordt geperst om draden te fabriceren. De draden worden door een, overigens niet schadelijke, chemische behandeling tot vezels verwerkt. Ten slotte worden deze vezels fijngehakt en gesponnen tot garen. Hierna kan het gebruikt worden voor de productie van gloednieuw Tencel kledingstuk.

 

De stof is erg stug als het nat is, maar wordt zacht, comfortabel, sterk en soepel als het opdroogt. Semi-synthetische materialen zoals deze hebben een natuurlijke bron, maar hebben een proces nodig om het om te zetten naar een vezel welke gebruikt kan worden voor kleding. Andere semi-synthetische stoffen zoals lycocell zijn bijvoorbeeld rayon (viscose) en modal, maar Tencel wordt veel duurzamer geproduceerd.

Van bos tot stof; het productieproces van Tencel. Blog Rebecca's Lifestyle

Wat zijn de voordelen van Tencel?

Bijna 70 miljoen bomen worden jaarlijks gekapt om vezels op basis van hout te maken. Daarvan komt bijna 1/3 van bedreigde boomsoorten.
Tencel wordt gemaakt van de houtpulp van Eucalyptusbomen, deze hebben een veel duurzamer leven. Deze bomen hebben veel minder meststoffen en pesticide nodig om te groeien vergeleken met katoen. En dat is natuurlijk heel goed! Daarnaast gebruiken Eucalyptusbomen 80% minder water dan katoen.

 

Bij de boomteelt en de productie worden namelijk zowel het water als de chemicaliën opgevangen en hergebruikt. Door dit Closed Loop-systeem is de lyocell of Tencel stof helemaal vrij van chemische resten. Het materiaal is daarom huidvriendelijk én biologisch afbreekbaar. Als bonus wordt Tencel chloorvrij geproduceerd, waardoor het volledig biologisch afbreekbaar is.

Kleding van Tencel
Kleding van deze stof heeft voor jou naast de milieuvriendelijke voordelen ook deze fijne benefits:
🌱 Het is sterk, maar zo zacht als linnen.
🌱 Het is water absorberend, meer nog dan katoen.
🌱 Het droogt daarentegen veel sneller.
🌱 Het ventileert goed, dus houdt je in de winter warm en in de zomer koel.
🌱 Het blijft lekker ruiken; onderzoek toont aan dat bacteriegroei bij synthetische stoffen 2000 keer zo snel gaat als bij Tencel.

En heb jij al gekozen voor een van de producten van Tencel?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.