• Met liefde en zorg verpakt
  • Gratis verzenden vanaf € 125,-
  • Binnen drie werkdagen bezorgd
Home » Lifestyle producten » Soruka duurzame leren tassen

Soruka duurzame leren tassen

Er wordt geschat dat er elk jaar meer dan 500.000 ton leer wordt verspild.
Bij Soruka hebben ze besloten om geen onderdeel van het probleem te zijn, maar onderdeel van de oplossing. Zij ontwerpen mooie tassen en accessoires van overgebleven leer dat niet langer bruikbaar is voor bedrijven, niet voldoen aan esthetische eisen of niet meer in het seizoen.
Het resultaat is een prachtig, uniek, handgemaakt product gemaakt van de beste kwaliteit 'dead stock' leer, dus heel milieuvriendelijk.

Gerecyclede materialen

Het gebruik van gerecyclede materialen vermindert de behoefte aan nieuw materiaal en vermijdt het afval dat gepaard gaat met conventionele productieprocessen. Recycling is gericht op het verlengen van de levensduur van materialen en goederen die we consumeren en het minimaliseren van de stroom naar stortplaatsen. We vinden het een geweldige uitdaging om nutteloze stukken te gebruiken en om te zetten in bruikbare creaties, terwijl we bijdragen aan een betere toekomst. Onze tassen zijn gemaakt van gerecycled leer dat is verspild door fabrieken (schroot en overgebleven leer) en dode voorraad materialen. Duurzaamheid betekent voor ons respect voor het materiaal waarbij elk onderdeel wordt gebruikt, zodat niets bij het afval terechtkomt. Het betekent ook diep respect voor alle mensen die betrokken zijn bij de oprichting en hun culturen. Dode voorraad materialen: overgebleven leer dat niet langer bruikbaar is voor bedrijven en wordt verkocht om verschillende redenen, waaronder overstock, niet voldoen aan esthetische eisen, te kleine hoeveelheid om te maken bij verzameling of niet meer in het seizoen. Traditioneel bewaarden de modehuizen hun overtollige materiaal een paar seizoenen en sturen ze het later naar de vuilstort. We redden deze dode voorraad voordat ze wordt weggegooid en geven ze een tweede leven.

Onze ambachtslieden

Eerlijke handel is een strategie voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Het doel is om kansen te creëren voor producenten die economisch benadeeld of gemarginaliseerd zijn door het conventionele systeem. Onze tassen worden vervaardigd in India. We werken nauw samen met kleine, onafhankelijke ambachtslieden om hun bedrijf en productiecapaciteiten te laten groeien. De samenwerking met hen is de beste methode om banen te creëren in omgevingen met lage inkomens en ook een manier om generaties vakmanschap te behouden. Al onze ambachtslieden zijn opgeleide volwassenen ouder dan 18 jaar, die meer dan eerlijke lonen ontvangen.

Handgemaakt

Elk stuk van onze collectie is met integriteit en vriendelijkheid gemaakt door ambachtslieden, met behulp van traditionele technieken, die hun expertise en vakmanschap demonstreren. Ontworpen in een tijdloze stijl die de microtrends en het seizoen zal overleven, is elke tas een uniek en onherhaalbaar kunstwerk. Bij het fabricageproces zijn weinig tot geen machines betrokken, waardoor het energieverbruik laag blijft.

Eerlijke prijs

Twee uitdagingen worden gecreëerd door de traditionele winkelmodus en alle tussenpersonen daarin. Ten eerste betalen consumenten vaak meer dan ze zouden moeten om marges onderweg te compenseren. Ten tweede, hoe meer stappen en mensen er zijn tussen u en het originele product, hoe moeilijker het wordt om merken verantwoordelijk te houden voor de ethische productie van hun producten. We werken rechtstreeks met de ambachtslieden, onderhouden goede relaties met hen en hanteren een direct-to-consumer benadering. Dit is de reden waarom we u een redelijke prijs kunnen bieden en tegelijkertijd eerlijke lonen voor de ambachtslieden kunnen garanderen.